Haluvin s.p

31.10.2008

“Uf kolko je že ura. Mater dons sn pa pozn vstau. Hiter morn skuhat kofe, jebela.”

Dam na ognj pisker z vodo, odprem radio da čujem kaj je novga.

“Čšššč…CCC.žžČČĆćć ….. Radio kraaaaaaaaa,kraaaaaaaaa.Dobro jutro.

Novice.
Ponoči se je zgodil hud incident. V aleji jabolk je eksplodiral sadež in na smrt prestrašil ježa in dve kavki.Inšpektor za hrup preiskuje situacijo, sumi pa, da je bil sadež že kar precej zrel in je počil sam od sebe.”

Danes pride na obisk v park Kigani, prestolonaslednik Antarktične rodbine pingvinov. Za dogodek je že vse pripravljeno, obveščamo pa vas, da bo v okolici precej mrzlo, zato se toplo oblecite.

Dočakali smo Noč čarovnic. Minister za veselje opozarja, da je čarovnicam letenje brez ABS , EBD , HCX montiranih na metle prepovedano. Plovila morajo biti atestirana in homologirana.”

EEEEH, najbolš da si v delavnco nesem kofe, Klinc že zvoni edn.

Stranka št. 1

Jest sn bla taprva, majster Kobilca. Evo, sn prnesla svojo ta novo metlo, k je še u garanciji. Lejte, ne dela ji zadna zakrilca, pa ne morem na levo zavijat. Pa ne morem s tako laufat . Dejte mi to zrihtat- lepo porsn.

(Ji popravim kr na licu mesta, zamenam tut desn zakrilc-pa vse dela- malenkost)

Joj majster ke ste vi fajn, madona. Vas bom priporočla moji sestrični Uršulinki v Slivnco, tam majo kup robe za popravt.

PUF

Stranka št. 2.

Poglejte Kobilca. Tole metlo sn jest dobila za dariu od moje stare mame Zofke Babnce. Že tri generacije jo mamo u naš familiji. Zdej je minister uvedu da mormo met ABS. A bi mi vi to namontiru. Sej jest se znam furat tud brez tega, zažlajfam u nulo . Sam me je pa vssen strah da b kazn plačala brez veze.

( Dober, dejte sem, pa pridte popoldn mim, pa bo. Za ta cajt vam dam pa jest nadomestno, čist ta nov model od firme KVATEBRIGA KOKSMRDI GLAVN DALETI. Ma tut anatomski zic pa ogrevan štil serijsko.)

Stranka št 3.

Doberdaninlahkonočpa kokstemajster. Evo tole je moja supersonična metla na kombiniran pogon- saje-fosfor. Vse dela v redu, štarta s prve, sam ko neki cajta letim me začne cukat- trokira, pa klima mi ne dela več.

(POgledam, pa kva vidim. Jezosmarija no, not u frtajlerju je cel kup perja od kur, ježevih bodic pa bukovga listja. Pa sej ne more it. V hladilno napravo sn mogu naprdet nov plin, tanartabol je un od hrastovga lubja pa češarkov. Enkrat prdneš pa je kesl pouhn)

PUF…

Vmes sn šel na malco, pa na južno, zvečer pride pa še ena stranka siiiitnnnaaa ke stu mater

Stranka št.378543987

Kobilca, tole metlo bom jest reklamirala. Ko sn jo kupla ste reku da ma vgrajeno navigacijo. Res jo ma, sam vete kva je problem. Jest ke ponoč letam, jo zgleda motjo une frekvence od netopirjev, pa me začne kr zanašat. Poslušte, hočem novo metlo al pa dnar nazaj in to takoj. Al pa se bom prtožla na urad za varstvo Coprnije in vam bojo vzel licenco- koker hočte.

(Jezus no marija-pa kej s bom kregu s coprnco. Dam ji ta čist nov model Nautilus-Wich Will never lost again. Ta ma pa vse, lahk leti pod oceanom, lahk se dvigne na 20.000 km, lahk zapusti stratosfero pa gre okol Jupitra letat. Mal je še neki godla

na konc sn jo le potolažu. Je padla na finto, da ma prvih deset servisov zastonj. Tista metla sploh ne nuca servisa, ker je samozatezna s čistilno frakcijo ozona na vsakih 100 ur letenja. Sploh se ne more pokvart.)

Uf je bil dans naporn dan. Sam zaslužu pa sn kr neki madona. Zdej si bom končn lahk tut jest montiru novo hidravliko v krake. Sn zadnč gledu eno reklamo- HItroodskočna šprint mišica. To je da best, si jo dam vhgradit na zadnje krake, pa bom odskoču trikrat dlje.

Evo da probam.

Špoooojjjjjnnnn………………………………………………………….k,

Špoooojjjjnnnn……………………………………………………………………k

Špoooojjjnnnn…………………………………………………………………………………………kur……..

Pridte me obiskat kej v bolnco, sn na ortopediji, k mi je strgal tetive….. tolk sn sam

  • Share/Bookmark

V kategoriji Kakšen smisel ima poezija

 

Komentiraj

ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


Iskalnik

Koledar

Oktober 2008
P T S Č P S N
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Najnovejše objave

Kategorije

Objave po mesecih

RSS